Färdigspelat!

Gör man snabb blick i historieböckerna så finner man att under klubbens 105-åriga historia så har Virgo ställt upp i 97 stycken färdigspelade serier. Endast 7 gånger har man lyckats vinna en serie och endast en gång har man gjort en bättre säsong än den vi gjort i år. Då, säsongen 1949/50, lyckades man med bedriften att gå obesegrade genom samtliga matcher och endast kryssa i 3. Efter vinstmatchen mot Africa står det klart att vi under säsongen 2014 kryssar 2 matcher och endast förlorar 1 match. Skillnaden mot år 49/50 är att vi detta år spelat 2 matcher mer, 22 stycken. Dessutom hette serien då Division 5. Så frågan är om inte detta års serieresultat kan vara det bästa serieresultatet i klubbens historia?

Själva matchen mot Africa var dock ett riktigt bottennapp från seriesegrarnas sida. Passningarna satt inte, vi hade långt mellan lagdelarna och det tog alldeles för lång tid från bollmottagning till dess att bollen levererades. Vi gör helt enkelt säsongens sämsta presentation. Trotts detta så hittar vi ändå några sekunders ljusglimatar där vi lyckas göra mål. Dessa ljusglimtar tillsammans med att Africa saknar den organisation och struktur som krävs för division 4, gör att vi vinner matchen och förpassar Africa åter till 5an. Matchens slutade 4-2 efter att vi vunnit varje halvlek med 2-1. Ahlgren gör 2 läckra mål, Falk satte ett och Robin ”Skutt” Nilsson fick stänga detta års målfabrikation i div 4 genom att sätta 4an i matchens sista minut.

Målen vi släppte in var bjudningar och hade Africa haft lite flyt så hade de tagit poäng mot oss. Rent av vunnit. De hade dock lite otur i form av en tidig skada på deras mittback. Sen får de även skylla sig själva när de snackar till sig ett rött kort. Hysteriskt klantigt i ett så pass utsatt tabelläge. Även otrevligt och se de scener som vissa av dem ställer till med efter detta röda kort. Framförallt syndaren själv borde få ett kännbart straff efter att både ha buttat på domare, Virgospelare och rabblat något om att han skulle vänta på domaren på parkeringen efter matchen.

Vi vinner i alla fall matchen och landar på 59 poäng. Och nu börjar arbetet med att förstärka upp allt inför division 3. Och det finns en heeeeel del att göra. Rent sportligt så är vi bra rustade för trean. Det visar ju vårt säsongsfacit med önskvärd tydlighet. Vi halkade ju inte direkt upp i trean. Däremot måste vi få in mer pengar. I runda slängar behöver vi mellan 50.000 och 100.000 mer än vad vi idag går runt på. Så det gäller att börja jobba på sponsorbiten i tid. Dessutom lär vi behöva gå en rejäl omgång med Göteborg Fritid som sköter Mossens IP. Denna lilla centrala fotbollspärla har de senaste åren fått förfalla till oigenkännlighet. Spelarbåsen ser ut som något som hör hemma i Murmansk, ljudsystemanläggningen är från tiden innan Franco dog, matchurtavlan har saknat visare i åratal och den röda gruslöpbanan håller på att växa igen helt av gräs. Det är helt enkelt rätt pinsamt för Göteborg som fotbollsstad att ta emot division 3-lag från övriga Sverige på en arena i det skick som Mossen är i idag. Frågan är om det finns någon ambition från Fritids sida att åtgärda detta.

***

B-laget gjorde det som krävdes i Herrarnas sista match för året. Man slog ganska komfortabelt FC Heden med 4-1 och säkrade därmed både seriesegern i Reservklass 3B samt herrarnas ”trippel” bestående av vinst i Södercupen (DM för södra Göteborg samt Mölndal), vinst i Div. 4A och vinst i Reservklass 3B. Helt fantastiskt! Extra kul var det att från sidan även få bevittna hur B-laget tog hem serien med ett lag bestående av gamla trotjänare! Rasmus Andersson gör sitt 10e eller 11e år i föreningen, Ulf ”Kungen” Carling likaså. Tommy ”Tycker om mig” Majuri, Patrik Liljevide, Mikael ”Psycho” Persson, Henrik ”Bomber” Andersson och Micke Andersson var alla med och vann div 6 2009 och Robin ”Skutt” Nilsson debuterade första gången 2007. Ett ärrat gäng som alltså levererade ytterligare en reservklasserie. Vilken i ordningen vet jag faktiskt inte, men det har hört till vanligheten de senaste åren.

IMG_1608

Och med det var det alltså färdigspelat för iår! Vi har under året spelat 47 tränings-, cup-, A-lags- och B-lagsmatcher (49 om man räknar med 2 B-lagsmatcher mot Kållered C som drog sig ur). Av dessa har vi vunnit 38 stycken (40 med Kållered C), spelat 5 matcher oavgjort och endast förlorat 4 matcher. Smaka på den ett tag. 4 förluster kontra 40 vinster!? Ett helt sinnesjukt resultat av en förening i medvind. Nu gäller det bara att försöka konservera denna medvind när vi nu kliver upp till eliten. Jag tror det kan bli svårt att upprepa samma vinstkolumn nästa år, men det sk abl skönt att få lite ordentligt motstånd för en gångs skull 😉

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s