En patenterad och en stortå

Ibland behövs det inte så mycket.  Ibland räcker till och med det lilla. Ibland räcker det med en droppe för att få bägaren att rinna över och ibland räcker det med det med en vindpust för att få ett regalskepp att sjunka.
Ute i Kode på fredagskvällen räckte det med en riktigt lång stortå för att Virgo skulle bärga 3 poäng.

Det var en bedårande fotbollskväll ute i ett soldränkt och gemytligt Kode. Hemmalaget kom med stärkt självförtroende ett en bra period i seriespelet. Dock förlust senast och Kodes stoltheter sökte revansch på planen de gjorde 13 mål framåt på senast det begav sig. Virgo kom istället med något stukad tuppkam. Man befann sig i resultatmässig svacka som skulle innebära att serieledningen skulle förloras vid poängtapp. Det hade till och med pratats om att man befann sig i Dantes Purgatorium, och alla litterärt bevandrade vet ju om att det inte är ett ställe man gärna befinner sig i.

För att då ta sig ur skärselden valde vi att återgå till den under våren så framgångsrika uppställningen 3-4-3. En uppställning som genererat en Södercupsviktoria men som sedan övergetts när hybrisen tagit över. Nu blev väl resultatet knappast en återgång till Södercupsformen, men försvarsmässigt gör vi en riktigt bra match. Oskar, för dagen vänsterback, gjorde som vanligt inte en själ besviken. Viberg visade gång på gång att lång är längst och fredade luftrummet och Mossan agerade mänskligt frimärke fastklistrat på seriens bästa spelare. Allt detta ackompanjerat med en välbalanserad mittfältsdefensiv där Lindahl springer mil efter mil och Håkan inte bara såg ut som världens bästa fotbollsspelare utan även var bra nära att vara det stundtals.

Offensivt skapar vi i vanlig ordning en rad målchanser. Men signifikativt för ett lag som befinner sig i svackor är ju att chanserna inte går stolpe in, Virgo är där inget undantag. Som tur är så är inte Virgo anno 2014 ett lag som behöver förlita sig helt och fullt på tur. I 43e minuten slår Ahlgren en av sina patenterade luftpassningar som, allt enligt patentet, går en halv millimeter över Kodes siste försvarares skalp och landar på Falks långa stortå. Falk gör sedan inga misstag med läget som hans stortå och Ahlgren skapat åt honom och inte ens otur kan hindra honom från att rulla in 0-1.

Ser man till den individuella kvaliteten i spelarmaterialet som representerade de både lagen i dagens drabbning så var detta en rent av händelselös match. Kode mönstrade ett tufft och väldigt hårt kämpande lag anförda av sin kapten Markus Anderberg och de kommer att ställa till det för många fler lag än Guldheden och Warta som är de lag de hittills lyckats slå. Men mot IK Virgo var de ändå aldrig riktigt nära. Nu var inte vi heller närmare att utöka ledingen än några chanser som den hittills mållösa Lindahl lyckades skapa, och då vet ju alla hur långt ifrån det egentligen var. 😉

Mossan når högst under slutminuterna mot Kode. Bilden är lånad från Kodes hemsida.
Så vart lämnar då 0-1 borta mot Kode oss? Tja, när serien summeras så tror jag personligen att 0-1 i Kode kommer vara ett bra resultat, men om detta innebär att vår kräftgång är över så tror jag tyvärr vi måste lyfta oss ytterligare. Nästa omgång väntar återigen en seriefinal. Denna gång mot Romelanda och då lär vi bekänna färg på hur väl breddade lagbygget IK Virgo är. Viggo och Lindahl drog på sig sina 3e gula kort och får snällt titta på. Håkan är bortrest och Totte drog sönder ett av sina kvinnolår och hans deltagande får anses som högst osäkert. Nu står vi ju inte och faller med dessa virtuoser. Men en seriefinal är alltid en seriefinal och ett manfall är alltid ett manfall. Men mer om detta i inför-inlägget.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s