Det är fan roligare att vinna istället för att spela lika

”Det är fan roligare att vinna istället för att spela lika”. Citatet är kanske inte grund för något nobelpris, men det sammanfattar ändå IK Virgo och vår insats under hösten på ett ganska talande sätt. Förra veckans kryss mot Kongahälla var under en kort period på väg att upprepas mot Partille under lördagseftermiddagen. Men erfarenheten från förra veckans kryss gjorde att vi förmådde höja oss ett snäpp och återigen kliva på vinnarspåret. Och kanske var det just insikten i att det faktiskt just är roligare att vinna det som vi behövde. Det känns i alla fall som ”svackan” vi upplevt är på väg att ta slut.
Partille tog emot oss ute i Lexby och vi möttes av både fina förutsättningar och ett proffsigt arrangemang. Gräsmattan var gudomlig, mycket folk som skapade en härlig inramning och ett helt lag med bollkallar som höll uppe tempot genom att vara på alerten matchen igenom. Själva matchbilden var spelmässigt jämn men det var IK Virgo som stod för målchanserna. Det dröjde dock till den 38e matchminuten innan vi kunde ta ledningen. Mackan Norberg lurade hela Partilleförsvaret genom att hoppa över en passning och samtidigt friställa Jocke Ahlgren. Ahlgren, som är kyligare än Markus Rosenberg i straffområdet, gjorde inga misstag och vi kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning fullt rättvist.
I början av andra halvlek blir Partille tilldömda en straff. Huruvida den var felaktig eller inte är jag nog inte opartisk nog för att avgöra. Men om straffens upphovsman och tillika världens ärligaste spelare, Oskar Modin, ställer sig frågande kring vad han gjort så är det bevis nog för mig för att straffen kanske var i billigaste laget. Hur som helst, straffen förvaltades på ett säkert sätt och jämnade ut ställningen till 1-1. I detta läge kändes det motigt. Det kändes som vi var på väg mot ytterligare ett kryss då Partilles utpräglade defensiv gjorde spelet något tillknäppt.
Extra skönt var det då att vi kunde göra 2-1 redan 10 minuter senare. Dels för att det åter gav oss ledningen, men också för att målet tillkommer efter en hörna. Ett moment som vi verkligen borde vara mer effektiva i med tanke på vår fysik men som vi endast lyckats göra ett mål framåt på under året. Då hette målskytten Viktor Lundqvist och även mot Partille hetta han Viktor Lundqvist. Tidigare i matchen hade både Källum och Viberg kallaschanser att knoppa in varsitt hörnmål. Källum skyllde på att målvakten som var ca 5 meter ifrån honom skrämdes och Viberg valde att nicka med fontanellen från ca 1 meters avstånd. Istället lurpassade tillslut Viggo på bortre och cementerade sin postion som hörnspecialist i årets IK Virgo. Bara någon minut efter 2-1 kommer så även 3-1. Ahlqvist skickar in ett bra inlägg mot första stolpen som Mackan Norberg dock missar. Dock med så lite att jagande försvarare inte hinner undan utan får bollen rakt på sig och styr in den i egen kasse och matchen var avgjord. Sista kvarten blir en transportsträcka och Robin Nilsson får avsluta genom att göra 4-1 och sitt första Virgomål i div.4.
Partille stod upp bra mot serieledande Virgo. Som jag ser det så faller man dock av två anledningar. De första är att man är lite för tunna framåt. Man har svårt att etablera tryck på anfallsplan och årets målproduktion skvallrar ju även om detta. Man har bara mäktat med 21 mål på 17 matcher. Detta kan jämföras med Bergum som gjort 37 st. och ändå har 7 poäng mindre på kontot. Det duger helt enkelt inte. Den andra anledningen är att men är ett mittengäng i ordets rätta bemärkelse. Man kommer sluta 6a eller 7a utan att kunna blanda sig in i varken top- eller bottenstrid. Jag kan tycka att det märktes. Det saknades lite jävlar anamma. Det där kollektiva drivet som lag som har nått att spela för har. Nu tog man 3 raka vinster under augusti och distanserade sig från en ytterst pikant bottenstrid och känslan är att man helt enkelt är rätt nöjda med det.
Virgo bärgade alltså årets 14e serievinst i år och ökade återigen på glappet ner till jagande Romelanda. Det är poäng som med största sannolikhet kommer att behövas. Nästkommande matcher spelas nämligen mot det motstånd som genererade vårens enda poängtapp. Först ut är våra banemän i Semberija som gästar Mossens IP på torsdag innan vi veckan därpå åker ut till Floda för att försöka avsluta det vi påbörjade sist vi möttes. Men mer om det senare i veckan.
***
Ska även passa på att tacka samtliga inblandade i årets Virgo-kräftskiva! Satan. I. Gatan. Vilken skiva! Ett perfekt avslut på en bra Virgodag!
/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s