Den 27e september

Då var det så äntligen dags! Det har länge stått klart att matchen på Romevi den27e september kommer bli årets match i div.4A. Det har även länge stått klart att matchen den 27e september kommer spelas mellan seriens 1a mot seriens 2a och det har länge stått klart att ett bra resultat i denna match kommer vara nyckeln till serieseger. Vidare har det även stått klart att matchen den 27e september kommer markera IK Virgos viktigaste match på över ett halvt sekel då man vid seger åter når nivån man senast hade 1957. Det var senast man spelade mot lag utanför Göteborgsområdet i seriesammanhang. Imorgon kan man åter vara där.  Imorgon är det nämligen den 27e september.

Romelanda har inte förlorat hemma på Romevi på 3(?) och vet att de är jävligt starka där. Innan förra fredagen hade de även ett litet mentalt övertag i seriesegerkampen då de vid vinst mot oss hade gått om oss. Nu fällde de istället krokben på sig själva och förlorade oväntat borta mot ett avhängt Hisingsbacka. En ordentlig missberäkning som gjorde att de halkade 6 poäng bakom oss samt att chansen att spela hem serien på egen hand försvann. Känslan är även att man förlorade momentum. Romelanda borta känns inte längre som en ointaglig borg och jag undrar om inte Romelandaspelarna även känner det själva. Känslan av immortalitet borde i alla fall minskat något när man i matchens slutminuter mot Hisingsbacka snackar till sig inte mindre än 4 gula kort på 5 minuter och således får några kuggspelare avstängda. Dessutom lider man av småskavanker på nyckelspelare. Frågan är således: Går man för fullt för att nypa den lilla teoretiska chansen man har att fortfarande vinna serien eller har man redan ställt in sig på det stundande kvalspelet som väntar för 2an?

Virgo fick som sagt ett oväntat extraliv till skänks av Hisingsbacka förra fredagen. Vi behöver nu bara ta en pinne på 2 matcher för att nå serieseger och ta ”Dubbeln”, Södercupen och serieseger. Vi mönstrar bästa möjliga lag, inga skador och inga avstängningar,  mot Romelanda och känslan och ambitionen är ingen annan än att vi fixa det redan imorgon och inte genom att kryssa. Vi ska åka till ”ointagliga” Romevi, ta 3 poäng och därmed fira seriesegern i självasta varglyan.

Det är en erkänd sanning att det är svårt att vinna en serie. Det kräver en hög lägsta nivå, kontinuitet, skicklighet och tur. Ett bevis för detta är att Virgo bara vunnit sin serie 6 gånger på 105 år. Imorgon har vi chansen att göra det för 4e gången på 10 år och därmed bärga föreningens 7e serieseger. Imorgon dammar vi av de bevingade värdeorden från klubbens begynnelse för 105 år sedan: ”Stolthet. Vilja. Hårdhet”.  Personligen går jag å lägger mig nu. Låt mig få vakna upp till morgondagen! Låt mig få vakna upp till matchdag! Låt mig få vakna upp till den 27e september!

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s