Blixtar & dunder, skärseld och ytterligare kalasseger

I veckans sammanfattande potpurri så indleder vi denna gång med damerna. Undertecknad var utsänd av Virgo-bloggen för att ta pulsen på damlaget och för att se vad det är som ligger bakom det solida försvarsspelet och vilka offensiva krafter vi har i år. För motståndet stod återigen Argo. Den av förbundet nödgat ihoplappade serien stod för sin första vändning av två. Förra mötet förra veckan slutade med 7-0 till Virgo och för den statistikhungrige så var det Virgos damlags största seger genom tiderna.

Lagom till uppvärmning så verkade det som att asaguden Tor vredgad till sinne givit sig ut på strid mot mörka krafter med sin hammare. Åska och skyfall utan dess nåde och inte anstymmelse till uppehåll. Domaren valde att skjuta på matchstart med hänvisning till säkerheten. Efter 10 minuter bedarrade det värsta ovädret. Samtliga inblandade kunde räkna till 15 sekunder mellan ljusgenomslag och urladdning, och tyckte väl att matchen kunde sättas igång. Domaren konstaterade att man inte riktigt kan veta utbredningen av åskmolnen och var nästa blixt slår ner. Han sköt upp matchstart ytterligare och gick istället iväg och tog skydd mot regnet under områdets högsta träd. Spelarna fortsatte som ingenting hade hänt att värma upp på plan. För egen del tittade jag upp mot de övre delarna av Guldhedens miljonprogam bestående av 10 våningars armerade betongklossar belägna ca 50 meter högre upp än vad vi själva befann oss. Någon av de många välutbildade Virgotjejerna informerade mig också om att det fanns åskledare längst däruppe.

Där och då så tappades tålamodet gentemot domarens beslut och det idoga regnandet och Virgo-bloggens utsände vände genomblöt av hemåt utan att ha fått svar på sina frågor. Hur gick då matchen? 10-0 till Virgo och således målrekord igen. Sagemo ryckte i den interna skytteligan och man kan även konstatera att Lindahl, tillbaka efter förra säsongens knäproblem, gjorde entré i målprotokollet. Något som hennes namne i herrlaget ännu inte lyckats med.

Virgos damlag gjorde vad dom skulle. Efterrapporten talar om att Virgo stundtals gick ner i Argos tempo. Men vad mer kan man begära med 10 mål framåt och inget bakåt? Det var dessutom åttonde matchen på raken utan baklängesmål, eller var det den nionde? Vi har tappat räkningen. Men en sak är saker att målvaktsgeneral Wikström tillsammans med den placeringssäkra backlinjen gör ett riktigt gediget arbete.

Serien som sådan är tredelad. Låtta Marta och Argo är totalt akterseglade, Warta lär hamna i ingemanslad medan Virgo och Sävedalen får göra upp om det. Sävedalen lär ha bättre målskillnad så det gäller att få poängövertag de två matcherna som är kvar mot just Sävedalen.

***

På tal om åska och mörka krafter så vill Virgo-bloggen dela med sig av följande historia: Under en match 1998 i Congo så slog blixten ned på plan och dödade samtliga i bortalaget. Hemmalaget stod oskadda kvar.

Spekulation att hemmalaget att tagit hjälp av voodoo och svartkonst spred sig som en löpeld bland byarna. Huruvida det låg någon sanning i detta vågar inte Virgo-bloggen uttala sig om men ett annat rykte, eventuellt något mer sannolikt, var att bortalaget samtliga hade skruvdobb av järn.

En något informationsfattig länk som redogör för händelsen:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/203137.stm

***

Senaste det begav sig för herrlaget var mot Semberija. Förlust med 2-1 och det vär där som framgångståget för denna gång tog slut. Det var också där som Virgo steg in i helvetet. Det var där de likgiltiga jagade sina skuggor. Det var där de omättliga låg smutsiga i gräset. Det var där de vreda vände sin agression mot sina bröder.

Ny match och dags att stiga in i skärselden, purgatorio. Virgos purgatorio, där chans till rening och återtåg till helighet skulle ges, var således mötet mot Floda. Detta Floda som innan säsong var segertippat och som hade följt Virgo hack i häl i serien.

Så till matchen. Det var en match där fru Fortuna blandade och gav. Virgo reste sig från förlusten senaste. Det var ett snabbare och mer snabbtänkt Virgo, det var ett Virgo som var något mer ödmjukt inför sin egna sårbarhet. Men det var framförallt ett mentalt starkare Virgo. Och det visade sig Virgo var bättre än Floda, hade mer boll och skapade mycket fler farliga chanser. Floda gav snarare starka Partillevibbar fast kanske med en vassare offensiv.

Dock är det Floda som tar ledningen. 15 minuter in i matchen; En missad brytning, ett framspel, ett avvaktande ingripande, en mottagning, ett skott och en målvaktstouch. En rad händelser där det minst sannolika i varje moment inträffade. Fru Fortuna hade gjort sitt första ingripande och tilldelat Floda 1-0.

Virgo lät sig inte nedslås utan fortsatte trycka på. Efter halvtimmen spelade så fick Virgo hörna. Norberg tacklade Flodas målvakt i en situation där domarna blåser frispark 12 gånger av 10. Så skedde dock inte denna gång. Till råga på allt för Floda så nickades bollen in av egen spelare. Fru fortuna hade utjämnat matchen. Och här någonstans bestämde hon sig också för att det inte skulle bli några mer mål oavsett hur många chanser som lagen skulle rada upp. Virgo har de flesta och de bästa. Floda bjuds in litegrann efter att den mycket eminente Alberts tackat för sig. Virgo lämnar över ytan mellan backlinje och mittfält och det är via denna ytan som Floda tillåts operera. Men som sagt Virgo var bättre och hade kanske förtjänat ett bättre öde. Dock kanske det var ödesbestämt att det var denna matchen där flytet och medgången från matcherna mot Guldheden och Kongahälla skulle utjämnas.

Virgo reser sig likt fågel fenix och är, tack vare en förlust för Semberija, fortfarande div 4 a:s tronbesittare. Men det är många som vill störta den nuvarande regenten. Samtidigt fortgår reningsprocessen för Virgos tappra soldater. Nästa anhalt är urskogen i Kode. Då får vi se om vägen till heligheten ligger öppen för Virgo.

***

Virgos överklagan gällande spel i Svenska Cupen ogillades föga överraskande. Det har stått lite om detta i GP:

http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2373549-ik-virgo-overklagar-forbundets-cup-beslut

http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2378776-ik-virgos-overklagan-avslogs

Nästa instans för överklagan är Svenska Fotbollförbundet. Huruvida Virgo går vidare dit är i detta nu oklart.

Vi fick också ett samtal från Sävedalens sportchef, den tidigare Virgo-spelaren, Daniel Buller. Buller informerade oss att om vår överklagan hade bifallits så hade Sävedalen överklagat det beslutet. Tack för information Buller, vi hade inte räknat med något annat. Viktigt att poängtera; Det här är inte en kamp klubbar emellan. Det är en kamp mot ett gammalt, förlegat och av Göteborgsandan besudlat förbund.

***

Veckan avslutades i dur där det ståtliga b-laget fullständigt körde över Pushers b-lag med 8-0 och tog hem ytterligare en kalasseger. Det var en kämpainsats och det påvisades stark karaktär i att man gjorde allt i sin makt för att hålla nollan då Pushers kom på sina sporadiska omställningar under andra halvlek. Även om det var svårmotiverat så gjordes jobbet. Det är så en slipsten skall dras!

/Alex

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s