59 poäng!?

Då kan vi snart sammanfatta säsongen 2014. En Succésäsong på alla sätt och vis. Seriesegern i division 4 är redan säkrad, Södercupen gjorde att vi nästa år får spela i Svenska cupen och på måndag kan även B-laget ta hem B-lagsserien vilket i så fall innebär att vi tar ”trippeln”. 2 matcher återstår således innan slutsummering kan ske. B-lagsmatchen på måndag och morgondagens division 4-avslutning mot Africa.

United Africa har en nervös morgondag framför sig. Man ligger på nedflyttningsplats inför morgondagens drabbning på Mossens IP, dock bara på grund av en sämre målskillnad än Kode. Varken Kode eller Africa har därför saken i egna händer utan utgången kommer bli ett sammanvägt resultat av både Africas match mot oss och Kodes match mot Partille. Rent teoretiskt så kan det alltså handla om vilket lag som vinner med mest mål eller vilket lag som förlorar med minst. En riktig nagelbitare för både lagen med andra ord.

När vi mötte Africa innan sommaruppehållet var de onekligen ett nummer för litet. Man verkade helt klart vara ett lag för division 5. Under hösten har man dock repat sig rätt bra. Man var anledningen till att Floda tappade hoppet om serieseger genom att kryssa med dem och sist slog man övertygande Hisingsbacka som i sin tur slog Romelanda matchen innan. Det lär med andra ord inte vara samma Africa som vi ställs mot i avslutningsmatchen. Speciellt inte när de nu även, minst sagt, har kniven mot strupen.

För vår del gäller det nu att försöka ladda om. Seriesegern är redan bärgad och vi spelar nu enbart för att avsluta säsongen med endast en förlust och, framförallt, att avsluta snyggt inför våra närmst sörjande som kommer komma upp till Mossens IP för att hylla vår serieseger. Anledningar som borde vara motiverande nog, men som kanske inte gör så att det kittlar lika spännande som en seriefinal gör.

Vid seger mot Africa kliver vi allså upp smått fantastiska 59 poäng. Ett sanslöst bra resultat och även ett bevis på att vi tar hem den här serien helt och fullt rättvist. Vi har varit ohyggligt kontinuerliga i år. Vi har väldigt sällan varit dåliga och när vi har varit dåliga så har vi haft den där lilla extra turen som bra lag förtjänar. Enda plumpen är mot Semberija och den svider fortfarande. Imorgon sätter vi alltså punkt och jag hoppas verkligen vi kan göra det på bästa tänkbara sätt. Nämligen med 3 poäng och ett mål från måltorkan själv. Anders Lindahl.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s