11 down, 11 to go

Då kan vi även lägga omgång elva till handlingarna. United
Africa besegrades komfortabelt på bortaplan med 1-4 och vi drygar därmed ut vår serieledning tlll 5 poäng när halva serien är avklarad. Detta faktum föranleder några analyser. Vi har nu mött samtliga lag i serien och vi har skaffat oss en guldsits inför returmötena. Men först så ska givetvis Africa-matchen analyseras.

Virgo kom återigen till start som ett något skadeskjutet lag. Viberg valde att inspektera den danska asfaltskvaliteten på sin fritid och hade prioriterat en cykelweekend denna helg. Även Totte saknades till match då han var hemma och balsamerad sitt kvinnolår. Två tunga avbräck .Men inget ont
som inte för något gott med sig. Cykel-Jocke och Kvinnolårs-Totte lär ju bli
seglivade smeknamn runt Mossens IP framöver.

Även Ahlgren kände sig krasslig innan match och vi tvingades göra rockader i uppställningen några minuter innan matchstart.

Nu spelade det föga roll. Kvaliteten i årets upplaga av IK Virgo visade sig återigen vara god och matchens första 25 minuter präglades av kompakt Virgodominans. Vår offensiv med trion Tor, Falk och Mackan ackompanjerat av, den för motståndarna genomvidrige, högerlöparen Viggo radade upp målchanser i inledningen. Africa var minst sagt disorienterade och efter 20 minuter stod det 0-3 efter två mål av Viggo och ett av Falk. Detta var dock i underkant. Matchbilden utvecklade sig dock tyvärr likt den mot Kongahälla där vi även där haft 0-3 och sedan tappat allt. Skillnaden då var att Kongahälla lyckades skapa nerv i matchen genom att vara ett väldigt bra fotbollslag. Africa var några nummer mindre än Kongahälla och minst en division sämre än Virgo. Det var helt enkelt klasskillnad. Africa reducerade visserligen till 1-3 i slutet av första halvlek och skapade visst tryck i inledningen av andra, men när Viggo kyligt chippade över Africas utrusande målvakt för sitt 3e och Virgos 4e för kvällen var saken klar.

Samantaget så gjorde vi det vi behövde mot Africa. Varken mer eller mindre. Viggo gjorde sin kanske bästa insatts för året och får ståta som galjonsfigur för IK Virgo genom sina 3 mål. Känns väldigt, väldigt bra att det får lossna för vår egna Neymar-kopia och det är bara att hoppas att formen hänger i. Gärna säsongen ut.

Tar vi då en titt i tabellen efter halva säsongen så kan man med lite vilja urskilja 3 skikt. Ett toppskikt bestående av 5 lag med över 20 insamlade poäng. Ett mittenskikt där Bergum och Konghälla huserar samt ett bottenskikt där övriga 5 lag hamnar.

I toppskiktet har, som bekant, vi själva lyckas skapa oss ett 5-poängsförsprång. Därefter jagar Romelanda, Floda, Semberija och Hisingsbacka som smugit med fint på slutet. Detta är lagen som kommer göra upp om det när sista raden ska summeras. Personligen tycker jag att tabellplaceringen efter 11 omgångar även återspeglar kvaliteten hos lagen. Jag tycker vi leder mer än välförtjänt och har endast fått stryk av Semberija. Romelanda är helt klart det lag som pressat oss tuffast. Floda är ett jäkligt homogen lag och har säkert mest bredd. Men Romelandas toppar är högre och det är också därför de placerar sig tvåa. Frågan är vilket som kommer vara vägvinnande efter 22 omgångar, topparna eller bredden? Semberija skuggar därbakom och är ett bra lag. Vi gjorde en fullkomligt bedrövlig insats på Bergsjövallen och känslan var att vi är ett bättre lag. Nu ska man dock vara ödmjuk inför detta Semberija. Att vi var dåliga mot dem var nog ingen slump. Dom är helt enkel väldigt bra på att göra sina motståndare dåliga. Läste Flodas referat efter deras förlustmatch mot Semberija och även de hade tydligen gjort säsongens bottennapp mot seriens mest
nyckfulla lag. Hisingsbacka placerar sig på en 5e-plats och ska vara nöjda med det. Man spelade ett utpräglat handbollsförsvar mot oss och även om man gör det bra så vinner man ingen serie på att backa hem.

 I mittenskiktet hittar vi Bergum och Konghälla. Två lag vi med nöd och näppe klarade 3 poäng mot efter att varit hårt ansatta i matchernas
slutskede. Bergum får nog anses vara överraskningen här och man är säkerligen väldigt nöjda med att ha spelat in 16 pinnar. Man förlitar sig mycket på sin tyngd där man är svårslagna i luftrummet. Hemma på Bergumsvallens ruff kan man dessutom spela jämt mot alla lag. I alla fall målprotokollsmässigt. Kongahälla gjorde det bra mot oss…tillslut. Man var dock bedrövliga under matchens första halvlek och hade de inte bjudits på en reducering i slutminuterna så hade matchen dött i halvtid. Nu fick de vittring och spelade väldigt bra i andra halvlek och visade att det finns kvalitet. Man har även efter matchen mot oss gått bra och vunnit de matcher man ska vinna. Känslan är att det kan bli en riktig obehaglig
överraskning för många lag under hösten.

I botten återfinns Guldheden, Kode, Partille, Africa och Warta. Warta har varit klart sämst. De håller helt enkelt inte för 4an år och det står ju ganska klart när man torskar ett bottenmöte med 13-1. Africa placerar sig näst sist och är också det lag som är det näst sämsta vi spelat mot. Det finns talang och laget kommer fortsätta ta sina kryss. Dock har jag svårt att se att man kommer klara kontraket. Övriga lag är helt enkelt för bra. Partille och Kode är två underpresterande lag. Partille är inget dåligt lag och ska definitivt inte ligga i botten. De har bara släppt in 14 mål och 4 av dessa är mot oss. Man har dock bara mäktat med 8 framåt. Och det är för dåligt. Alldeles åt helvete för dåligt. Kode bör också kunna klättra i tabellen i höst. Laget var ett solitt lag har spetskompetens i Anderberg. Laget kämpar hårt och det luktade verkligen kryss i vårt möte. Man började bedrövligt men har spelat
upp sig på slutet. Resultaten är dock fortfarande lite stolpe ut, men det kan
ju ändras snabbt. Varningsflagg för Kode. Guldheden har även de spelat upp sig på slutet efter en dipp efter 5 matcher. Man har slagit Africa och Warta och kommer nog klara kontraktet. Men det blir nog tyvärr inte mer än så för vår grannklubb.

Hur slutar då serien tillslut? Tja, jag är ju verkligen ingen Nostradamus och jag har ju knappast blivit miljonär de gångar jag tippat tidigare. Men vi har ju ändå mött samtliga lag och matcherna och resultaten har ju ändå givit en viss magkänsla. Så här kommer det. Så här tror jag Div 4a slutar i höst.

1. IK Virgo

2. Floda

3. Romelanda

4. Semberija

5. Hisingsbacka

6. Kongahälla

7. Partille

8. Kode

9. Bergum

10. Guldheden

11. Africa

12. Warta

Jag tycker personligen att det ser rätt angenämt ut.

/Sundh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s